Ernæringsværdi i vildtkød

Ernæringsværdi i vildtkød

Vildt Sundt


Vildtkød anerkendes som værende noget af det mest nærende røde kød og har et bemærkelsesværdigt lavt fedtindhold. Vildt er ikke marmoreret på samme måde som okse- og lammekød.

Med et fedtindhold under 2% (det er mindre end kylling uden skind), ingen salt og intet sukker er vildtkødet en rigtig god kilde til sund protein.

Vildtkød er også en glimrende kilde til jern, faktisk indeholder vildtkødet mere jern end kødet fra noget andet traditionelt kødproducerende landdyr og meget mere jern end grøntsager. Indholdet af Vitamin B6 og B12, kalium, fosfor, riboflavin og niacin er også relativt højt.

Lige så vigtigt som at indholdet af fedt og mættet fedt er lavere end i andet rødt kød er, at andelen af flerumættede fedtstoffer er højere.  Ligeledes er forholdet mellem mættet/flerumættet fedt og omega n-3/omega n-6 forhold gunstigt i vildtkødet.